top of page
bewustzijn
Bilan LR-7285_edited
Schermafbeelding 2016-08-22 om 11.55.35kopie
patroon

Testen

Bilan coaching & training maakt tijdens de coachingtrajecten gebruik van verschillende soorten testen. Het afnemen van testen is een methodiek om meer inzicht te krijgen, expliciet niet om iemand ergens voor te laten slagen of te laten zakken. Goed of fout bestaat dan ook niet bij deze testen. Het resultaat van een test laat zien op welk gebied je drijfveren, competenties en talenten zitten. Ze laten ook zien wat meer aandacht vraagt of interessante competenties zijn om verder te ontwikkelen. Het is ook mogelijke om buiten de trajecten om los testen af te nemen. De resultaten van de testen worden altijd gekoppeld aan een persoonlijk gesprek van gemiddeld anderhalf uur. In deze gesprekken worden de resultaten toegelicht, besproken en samen in het juiste kader geplaatst.

BilanLoopbaantest(TMA):

Wanneer je niet lekker in je baan zit of gewoon wilt weten of je op de juiste koers zit, kan een loopbaantest aanvullend zijn. Een van de methodieken hiervoor is de TMA methode. Bilan coaching & training is gecertificeerd TMA professional. De resultaten worden in een gesprek van 1,5 uur met je besproken. Dit kan voldoende zijn voor het beantwoorden van je vraag of vragen. Het kan ook zijn dat er behoefte bestaat aan een meer intensief vervolg in de vorm van een coachingtraject of meerdere losse sessies.


 

Voorbeeld van een TMA radar

 

Bilan Energietest:

Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je niet helemaal lekker in je vel zit. Je hebt minder energie dan prettig voor je is. De oorzaken hiervan kunnen heel divers zijn. Redenen van verminderde energie kunnen zijn: langdurige stress, verschillende soorten fysieke oorzaken of bijvoorbeeld een minder gezonde levensstijl. Om meer inzicht te krijgen hoe energiek je bent en wat mogelijk de reden kan zijn dat je minder vitaal voelt, kun je de energietest afnemen. 

 

Hoe werkt de Energietest?

Er wordt een uitgebreide test afgenomen die bestaat uit verschillende vragenlijsten. De uitkomsten hiervan worden besproken in een uitgebreide sessie van 1,5 uur. Aan de hand van dit gesprek en de test krijg je meer duidelijkheid over je eigen energieniveau. Bilan coaching & training adviseert daarin vrijblijvend over de mogelijkheden.

Bilan Drijfverentest

Het kan zijn dat je meer inzicht wil krijgen in bepaalde gedragspatronen, keuzes die je hebt gemaakt of wil weten wat je werkelijk drijft. De drijfverentest is een kleurentest die is gebaseerd op de filosofie van het enneagram. De drijfverentest laat zien dat meerdere kleuren(types bij je kunnen passen. Zo creëer je je eigen “kleurenpalet”. De Bilan drijfverentest  geeft een beeld van essentiële drijfveren die bepalend zijn voor iemands gedrag en persoonlijkheidstype.  Een dergelijk inzicht kan zelfinzicht verdiepen en ondersteunen bij het maken van keuzes en het bepalen van doelen. De uitkomst van de test geeft je inzicht in je persoonlijke drijfveren. Drijfveren zeggen iets over je moitivatie, houding, voorkeur en je waarden. Het zegt iets over wat je werkelijk beweegt.

 

 

Voorbeeld van een Drijfverentest

Heb je interesse in de test?

Klik hier voor meer info

Hoe werkt de TMA?

De TMA methode brengt 22 drijfveren en 44 talenten en 53 competenties in kaart. Drijfveren zijn de bouwstenen van je persoonlijkheid en karakter, wie je in wezen bent. Ze hebben een grote invloed op de ontwikkeling van je gedrag. De methode geeft je inzicht in je emotionele balans (hoe sta ik tegenover gezag?, hoe goed kan ik tegen stress?, hoe is het met mijn gevoel van eigenwaarde?) het laat zien wat je motiveert en laat je talenten zien. Het maakt je bewust van je onderbewuste waarden en overtuigingen. Het geeft je tools om verder te kunnen ontwikkelen en groeien.

De resultaten van de TMA worden naast een uitgebreide schriftelijke rapportage, zichtbaar gemaakt door middel van een TMA-radar. De radar laat in een oogopslag zien welke drijfveren voor jou belangrijk zijn.

Hoe werkt de Bilan drijfverentest?

De test bestaat uit  een vragenlijst met ruim honderd stellingen. De uitkomst geeft aan welke drijfveren voor jou belangrijk zijn. Je zult zien dat iedere drijfveer bij iedereen in een bepaalde mate aanwezig is. Jou unieke resultaat laat zien in welke verhouding de drijfveren voor jou staan. De uitkomsten worden besproken in een persoonlijke sessie van anderhalf uur.

bottom of page