top of page

Ben jij je bewust van je automatische piloot?


De meeste handelingen die wij dagelijks doen gebeuren onbewust. Ook veel gedachten we hebben komen onbewust voorbij. Het is goed om je daarvan bewust te zijn. Misschien is dat wel de eerste stap naar bewustwording. Je bewust zijn dat de meeste dingen die je doet, gedachten die je hebt, dagelijkse automatische handelingen onbewuste processen zijn. Die zogenaamde automatische piloot is handig en nuttig voor ons in deze westerse maatschappij. Maar dagelijks even stilstaan en je even bewust zijn van een handeling die je doet, gedachten die je hebt, stimuleert het bewustwordingsproces. Ik nodig je graag uit om eens bewust te worden van je automatische piloot en als je dat bent even stil te staan bij dat moment. Probeer dan met je aandacht te kijken, te voelen en te ervaren hoe dat moment dan voor je is. Neem als voorbeeld iets uit de dagelijkse praktijk zoals het kammen van je haar, het poetsen van je tanden of de autorit naar huis. Kijk maar eens wat het je brengt. Zoek je ondersteuning? Neem gerust contact op www.bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page