top of page

Na een intense beweging weer een nieuwe balans

Gistermorgen liep ik mijn vaste rondje met mijn lieve hond Moon.

Elke morgen ontwaken de eendjes, de meerkoeten en vaak slaapt het jonge stel zwanen nog. De één in het water en de ander op het nest.

Die dag was ik iets later en waren de zwanen al ontwaakt maar er was nog iets... iets anders, de energie voelde niet fijn deze voelde zwaar, agressief en scherp. Een groep van ruim twintig krijsende meeuwen was aanwezig.


Hevig schreeuwend en roepend om een plek in het water.


De eenden en meerkoeten waren vrijwel nergens meer te bekennen. Hier en daar aan de kant zag ik nog een ogenschijnlijk bange eend op haar hoede.


Het duurde zo’n 10 minuten, een kakofonie van hevig gekrijs, beetje agressief zo voelde het. Wat opviel was dat de zwaan die in het water zwom met veel lawaai en agressie een meerkoet wegduwde, dat was anders dan ik normaal zag gebeuren daarvan was ik me bewust. De andere zwaan broedde onverstoorbaar door op het nest, die had één doel: de eieren bewaken in deze herrie en beweging.

Uiteindelijk streken de meeuwen neer op het water en namen hun zwaar bevochten plek in.


En toen was het stil.

Wat ik toen zag gaf me te denken, overal zwommen meeuwen, wel twintig, de zwaan was nog steeds prominent aanwezig maar ik zag nergens meer eenden of meerkoeten.

Wat ik zag dat er na zeer heftige beweging een nieuwe balans was ontstaan, nieuwe energie, de energie voelde weer rustig en kalm de agressieve laag was verdwenen. Wat ik er persoonlijk van vind is niet van belang maar waarvan ik me bewust was dat de natuur weer rust en balans uitstraalde. Blijkbaar kan het zo zijn en neemt ieder zijn of haar nieuw bevochten plek in en vindt de ander weer een andere plek.

Waar een deur dicht gaat, opent immers ergens anders weer een nieuwe deur. De weg om die deur te vinden kan lastig zijn, pijn doen, te lang duren, wonden openrijten, je ego aanraken, teleurstelling veroorzaken, oude patronen blootleggen maar deze weg is een nieuw leerproces. Een leerproces op weg naar een nieuwe balans, van rust en kalmte.

Commenti


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page