top of page

Wat verkies jij?


Dagelijks staan we voor verschillende keuzes, makkelijke, moeilijke, keuzes die je snel moet maken en keuzes waar je langer over na mag denken. Deze week mogen alle meerderjarige Nederlanders stemmen, stemmen op de partij die volgens hen het meest aansluit bij je persoonlijke waarden en wenselijke toekomstvisie. Een keuze waar je langer over na mag denken. De afgelopen weken stonden dan ook in het teken van debatten, verkiezingscampagnes en veel heel veel verkiezingsnieuws. Maar wat is dat verkiezen en wat verkies jij? Verkiezen is letterlijk de voorkeur geven wensen of willen. Iedereen mag kiezen, stemmen, maar is kiezen wel zo makkelijk?

Los van de huidige politieke situatie zou ik graag willen stilstaan bij het maken van keuzes. Welke keuzes maak jij en op basis waarvan besluit je voor het een ofwel het andere te gaan? Hoe werkt dat bij jou?

Om een goede keuze te kunnen maken, is het belangrijk bewust te zijn van je persoonlijke waarden. In contact te zijn en blijven met de waarden die voor jou gelden, voor jou belangrijk zijn. Deze waarden kun je gebruiken als toetsinginstrumenten voor het maken van je keuzes. Maar wat nu als je niet weet wat jou persoonlijke waarden zijn? Dat de keuzes die je maakt wellicht gebaseerd zijn op sociaal wenselijke aspecten, op angst, op status en deze sluiten niet aan op je waarden. Het risico is dat je steeds verder afdrijft van wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wil. Ben jij je bewust van je persoonlijke waarden? Morgen zal ik verder ingaan op het belang van persoonlijke waarden

Zoek je ondersteuning bij het maken van keuzes? Keuze ten aanzien van werk, je sociaal leven, vriendschappen of je gezin? Ik loop graag een stukje met je mee.

Je kunt contact opnemen via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page