top of page

Ervaar jij eerder stress als hsp-er?


Hooggevoelige mensen (HSP-ers) zijn erg gevoelig voor de effecten van stress. Reden hiervoor is dat hsp-er continue informatie, spanning, emoties en stress opnemen uit hun omgeving, van andere mensen. Daarnaast ervaren hsp-ers alledaagse dingen intenser dan de gemiddelde mens waardoor ze stress kunnen ervaren. Alledaagse dingen zoals bijvoorbeeld, drukke winkelstraten, supermarkt, pretpark, vergaderingen, gewelddadige beelden allemaal indrukken die bij een hsp-er heftig binnenkomen. Je kunt waarschijnlijk wel aanvoelen dat hsp-ers gebaat zijn bij extra tijd en rust en het maken van de juiste keuzes., Ga ik wel naar het pretpark of kijk ik wel een spannende film of is het beter van niet?

Zoals bij ieder mens kan stress zich uiten in lichamelijke kwalen. Bij hsp-ers zijn dit ook vaak allergische reacties op bijvoorbeeld voeding of chemische middelen. Maar ook bijvoorbeeld migraine, , fybromyalgie, chronische vermoeidheid en hoofdpijn komen veel voor bij getressde hsp-ers.

De meeste van ons zijn niet eens bewust hoeveel stress we eigenlijke ervaren. We hebben namelijk steeds onze grenzen een beetje opgeschoven om te kunnen participeren in de westerse drukke maatschappij. Vol met prikkels. Toch bouwen al die indrukken op en hebben effect op het zenuwstelsel.

Iedereen kan last hebben van stress, langdurige stress en sommigen zelfs een burn out. Echter hsp-ers hebben een grotere kans om de effecten van stress te ervaren. Immers ze zijn gevoeliger voor prikkels en de verwerking van deze prikkels gaat ook nog eens langzamer dan bij de gemiddelde mens. Ben jij bewust van je hooggevoeligheid en zoek je ondersteuning in het omgaan met je hooggevoeligheid of stress? Of denk je dat je hooggevoelig en wil je daar meer helderheid over?

Ik loop graag met je mee! Voor meer informatie kan je contact opnemen via www.bilancoaching.nl ofUitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page