top of page

Ik heb het zo druk!


Herken jij ook situaties waarin het antwoord op de vraag hoe het iemand gaat, steevast wordt beantwoord met:"goed hoor maar zo ontzettend druk"?

Gebruik jij zelf ook regelmatig dit antwoord?

Heel eerlijk betrap ik mezelf af en toe nog wel op een dergelijk uitspraak. Af en toe, want ik ben me de laatste tijd bewust geworden van het effect wat het heeft op mijn eigen welzijn. Het uitspreken dat ik het druk heb geeft geen prettig gevoel. Bovendien wat zeg ik eigenlijk? Heb ik het druk en vind ik dat fijn(heerlijk veel dynamiek en afwisseling in mijn leven) of heb ik het druk en vind ik dat eigenlijk helemaal niets(het wordt tijd dat ik betere keuzes maak en dus ook af en toe nee kan zeggen)?

Het bewustworden heeft mijn gedrag veranderd. Ik probeer echt te antwoorden hoe het gaat met mij te zeggen hoe ik me voel. Dat helpt!

En hoe zit het nou met werkstress en werkdruk? Hoe ga ik daarmee om? Als ZZP-er kan ik onmogelijk de verantwoordelijkheid bij mijn werkgever neerleggen. De eventuele druk die ik voel of stress die ik ervaar leg ik mijzelf dus op.

Mooi, want dat geeft mij de mogelijkheid zuiver te kijken wat er echt gebeurd. Wat levert mij dit gevoel op(bewustwording) en hoe kan ik de situatie of mijn kijk veranderen(beweging) zodat ik minder last ervaar(balans)?

Voor werknemers die in dienst zijn bij de werkgever ligt dat soms wat minder eenvoudig. Wat is de oorzaak van werkstress? Wat is mijn rol en wat is de rol van de werkgever? En belangrijker welke factoren spelen hierbij mee? Wellicht ben je hooggevoelig(hsp) ben je dus sneller overprikkeld. Overprikkeling door je werkomgeving of door de hoeveelheid aan informatie. Misschien voel je je onbegrepen of niet gehoord doordat je denkt vanuit een ander kader. Een ander kader vanwege een andere culturele achtergrond of wellicht is er sprake van groot leeftijdsverschil tussen jou en je collega's. Kortom het begint bij bewustwording dat er iets speelt en van daaruit kan je verder toe bewegen naar voor jou een mooie balans!

Of het nu druk is op je werk of je ervaart druk vanuit je privésituatie, wat voel je er echt bij?

Wat doe jij als iemand je straks vraagt hoe het met je gaat? Wat ga je daarop antwoorden?

Ik nodig je graag uit te ervaren wat een bewust gekozen antwoord met je doet.

Bilan coaching & training heeft een training ontwikkeld waarin je bewust wordt van jou stressoren, stresssignalen en interventies. Wil je daar graag meer over weten? www.bilancoaching .nl of stuur een mail naar info@bilancoaching.nl.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page