top of page

Ik ben geraakt


Vandaag had ik een zeer inspirerend gesprek met iemand van een zorginstelling. We spraken heel open over de ontwikkelingen in de zorg en de punten waarvan we nog veel zouden kunnen leren. Wat is blijven hangen is dat in de zorg veel mensen werkzaam zijn met een enorm groot zorghart. Mensen die moedige keuzes in hun leven maken om daarbij anderen, vaak jonge kinderen, een kans op een beter leven te geven. Kinderen die geen mogelijkheden meer hebben om thuis bij hun ouders te wonen om diverse redenen. Deze kinderen krijgen toch een plek die ze thuis kunnen noemen. Een plek waar ze de ruimte krijgen om te ontwikkelen, gewaardeerd worden om wie ze zijn en bovenal veiligheid en liefde ervaren.

Koen en Alice die al jaren een gezinshuis hebben en daar vier kinderen binnen hun eigen gezin een volwaardige plek geven. Een plek waarin ze hebben mogen groeien en ontwikkelen. Ze hebben daardoor kansen gekregen die ze anders simpelweg niet hadden gekregen.

Of neem nu Frits en Karin een echtpaar die naast hun eigen gezin van drie kinderen nog eens drie getraumatiseerde pleegkinderen in hun gezin op heeft genomen. De kinderen krijgen toekomst, liefde en warmte en maken deel uit van een mooi hecht systeem. De kinderen uit het gezin hebben daar ook een mooie rol in vervuld en leren te delen en ruimte te maken voor anderen zonder daarbij hun eigen behoefte ondergeschikt te maken.

Een diepe buiging voor deze twee gezinnen

Dit soort mooie verhalen blijven me raken. Ieder kind is er één en heeft de kans uit te groeien tot een mooi en uniek mens. Het belang van een goede basis, in coachtrajecten ervaar je soms de schade die een onveilige jeugd heeft aangebracht. Het zou een illusie zijn wanneer je met coaching zo’n intens probleem zou kunnen oplossen. Maar wat mooi is als resultaat van een coachtraject is balans. Het gevoel hebben dat het weer gaat, je weer regie hebt over de situatie en je simpelweg keuzes kunt maken in je leven.

Balans begint met bewustwording, een boeiende ervaringsreis op zoek naar jezelf. Bewustwording schept de ruimte om los te kunnen komen uit bestaande situaties, patronen te doorbreken. Na bewustwording ontstaat beweging waarin je daadwerkelijk stappen kunt gaan zetten en dan is het tijd voor balans. Ik werk altijd met dit model in coaching en training omdat ik geloof in de werking .

Ik hoop morgen weer een inspirerende ontmoeting te mogen ervaren of wellicht één van de dagen na morgen. Het maakt het leven interessant , geeft mij energie en laat zien wat voor mooie mensen er zijn.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page