top of page

Laten we mooie verhalen samen delen


Er is de laatste weken terecht veel aandacht besteed aan Tijn met zijn nagellakactie in het Glazen huis. Sanne Hans heeft een prachtig lied geschreven, Youp van het Hek noemt Tijn de nieuwe Messias.

Persoonlijk denk ik dat er nooit voldoende aandacht gegeven kan worden aan dit soort hartverwarmende initiatieven. Het doet me erg goed te ervaren dat ook goed nieuws, gebaren vanuit het hart, landelijke media aandacht krijgt. Ik merk ook dat dit een andere energie geeft aan mensen. Enerzijds de emotie rondom de prognose van Tijn wat ons allemaal raakt en tegelijkertijd dat hij vanuit zijn situatie zo groot kan zijn. De mens wordt geraakt en het creëert een prachtige beweging, we willen wat doen, samen. Een energie met veel kracht en liefde voor elkaar. Een totaal andere energie dan de energie van al die gruwelijke beelden en berichten over oorlogen, aanslagen en andere mensonterende ellende. Voor hooggevoelige mensen(hsp-ers) kan dit nog indringender binnenkomen dan bij de gemiddelde mens.

De gedachte dat mooie, echte menselijke verhalen duidelijk andere energie geeft en positieve gevoelens oproept bij mensen intrigeert me . Want als dat zo is, kan ik dat dan zelf ook beïnvloeden?

Een mooi startpunt voor 2017 voor mij is hoe ik binnen mijn eigen invloedssfeer ervoor kan zorgen:

 • Dat ik me omring met positieve energie.

 • Dat ik mij verbind met mooie hartverwarmende verhalen en daarin keer op keer kan zien hoe mooi de mensen zijn.

 • Dat ik geroerd wordt en blijf door kleine gebaren van andere mensen.

 • Dat ik geraakt kan worden omdat ik me bewust wordt van situaties van anderen.

 • Dat andermans emoties mij in beweging brengen zodat ik wat kan doen voor anderen

 • Dat ik straal omdat een ander blij of gelukkig is.

 • Dat ik aandacht hou voor de verschillen tussen mensen en deze koester. We zijn allemaal anders en juist het verschil is zo bijzonder.

 • Dat ik (als hsp-er)een balans vind om te gaan met die negatieve energie die ook op mijn pad komt en dan een plek krijgt.

De negatieve, zwarte verhalen vinden hun weg vanzelf wel naar ieder mens. De media houdt ervan en laten we eerlijk zijn, het is ook wat we vaak bij elkaar en onszelf zien dat ellende delen vaker gebeurd dan mooie verhalen vertellen.

De uitdaging is om me open te stellen voor de mooie verhalen. Deze verhalen te zien, deze verhalen te horen, en deze verhalen te delen want ze zijn er genoeg. Dat geeft mij de goede energie!

Ik nodig je uit om stil te staan bij de mooie en positieve verhalen en deze met elkaar te delen. Ik nodig je ook graag uit om minder energie te geven aan alle negatieve berichtgeving waar je mee geconfronteerd wordt iedere dag. Ik heb je deelgenoot gemaakt van de punten waar ik me graag op richt maar (nog) niet verteld hoe ik dat wil doen, of hoe jij dat zou kunnen doen voor jezelf. Wellicht ben je nieuwsgierig en zoek je hier meer handvatten voor.

Ik ondersteun je graag als(hsp)coach bij dit soort vragen. Neem gerust contact op.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page