top of page

Puzzel jij ook hoe je je jouw doelen kunt stellen en bereiken?


De laatste tijd ben ik in de verloren minuutjes aan het puzzelen geslagen, legpuzzels.

Ik ben denk ik erfelijk belast maar even goed merk ik dat ik het niet voor niets doe. Ik merk dat het me tijd geeft om mijn aandacht even te richten op de puzzel, het geeft me daarmee de ruimte mijn hoofd tot rust te laten komen. Het gevolg is dat ik daarna scherper en beter kan nadenken en dat is prettig.

Ik heb mezelf gadegeslagen tijdens het puzzelen en wat me onder andere opviel was het feit dat wanneer ik dat bewuste stukje gevonden had, ik een klein adrenalinestootje kreeg, heel even maar, maar wel aanwezig. Ik begin me af te vragen wat dat is hoe kun je geraakt worden door dat kleine onbetekenende puzzelstukje?

Was het omdat het stukje een belangrijk onderdeel uitmaakt van het geheel? Zit daar iets van prestatiedrang onder? Of heeft het te maken met het willen perfectioneren?of misschien wel het bereiken van een gesteld doel?

Ik denk dat al deze opties wel te vinden zijn maar ik wil graag ingaan op de laatste, het stellen van een doel . Je stelt jezelf ten doel dat ene stukje te vinden , dat blauwe puzzelstukje met een wit uitsteeksel en een klein stukje oranje in de linkerhoek, want die past daar precies(volgens jou). En als je dat doel hebt behaald, dat stukje hebt gevonden en het blijkt te passen, eureka!, je hebt je doel behaald, je bent blij, tevreden. Binnen luttele seconde formuleer je weer een kleiner subdoel tot uiteindelijk je einddoel is bereikt namelijk het voltooien van de puzzel, het perfecte plaatje.

Voor mensen is het belangrijk om een doel te hebben, dat kunnen grote of kleine doelen zijn.

Doelen zijn tastbare resultaten om je missie te bereiken(waarom ben ik hier op aarde, je bestaansgrond). Deze week ga ik het hebben over het stellen van doelen.

In de coachingstrajecten bij Bilan coaching en training staan we ook stil bij het (scherp)stellen van je doelen. Persoonlijke doelen, zakelijke doelen, sociale doelen, praktische doelen. Dat kunnen kleinere en grotere doelen zijn, net wat jij nodig hebt op dat moment.

Nieuwsgierig? Kom gerust langs. www.bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page