top of page

Ken jij de creatiespiraal?


Zo’n twintig jaar gelden kwam ik via mijn werk in aanraking met de creatiespiraal van Marinus Knoope. Gaandeweg mijn zakelijke leven kwam ik deze steeds weer op bijzondere wijze tegen. Deze creatiespiraal van Marinus Knoope intrigeerde me vanaf het begin. Graag deel ik met jullie de stappen van de spiraal omdat ik deze ook weleens niet in mijn coachingstrajecten bij de ondersteuning in het proces van dromen naar doelen en actie.

De volgende tekst is niet van mijn hand maar van de heer Knoope.

Zoals de bloesem in de lente een voorbode is van het fruit in de zomer, zo zijn wensen en verlangens van mensen een voorbode van hetgeen ze later kunnen realiseren. Zoals fruitbomen over precies die kwaliteiten beschikken die ze in staat stellen de eigen fruitsoort te creëren, zo beschikken mensen over precies die kwaliteiten die ze nodig hebben om hun eigen wensen en verlangens te kunnen realiseren. Zoals er in de natuur een vaste route is van bloesem naar vrucht en van zaad naar oogst, zo is er in de natuur ook een welbepaalde weg van wens naar werkelijkheid.

De creatiespiraal beslaat 12 stappen :

 • wensen

 • verbeelden

 • geloven

 • uiten

 • netwerken/onderzoeken

 • plannen

 • beslissen

 • handelen

 • volharden

 • ontvangen

 • waarderen

 • ontspannen

Ben jij je bewust van je dromen en kun je ze ook werkelijk verbeelden en geloven? Zoek je meer beweging in dit proces van dromen naar doen? Deze spiraal werkt bij alle dromen klein en groot en maakt het proces concreet en tastbaar voor jezelf.

Nieuwsgierig?Neem gerust contact op. Dat kan via info@bilancoaching.nl of www.bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page