top of page

Heb jij je collega al ontmoet?


Hoe goed ken jij je collega eigenlijk?

Jullie werken mogelijk al jaren samen, wellicht hebben jullie gezamenlijk projecten gedaan, intensief gewerkt. Misschien wel 100 keer met elkaar geluncht maar wat weet je eigenlijk van elkaar? Wat is de achtergrond van je collega? Wie is zijn vader wie is zijn moeder waar is zijn of haar geboortegrond en welke normen of waarden draagt hij/zij met zich mee? Wat houdt hem of haar echt bezig?

In de westerse cultuur waarin we leven zijn we min of meer ontwent of zelfs niet gewend om elkaar écht te ontmoeten, het gesprek aan te gaan met je collega en vragen wie hij echt is. Of echt vragen hoe het met hem of haar gaat. Verbinding kan alleen ontstaan wanneer je elkaar echt hebt ontmoet, dat geldt dus ook voor de verbinding met je (naaste) collega’s. En verbinding is nodig om (zakelijk) tot bestendige resultaten te kunnen komen.

Ik nodig je graag uit om eens na te gaan hoe goed jij je collega’s kent maar ook hoe goed je collega’s jou kennen. Wat laat jij van jezelf zien? Kennen jullie elkaars kwaliteiten en benutten jullie deze ook als team? Rennen jullie doelgericht een gezamenlijke richting op waarbij je bewust gebruik maakt van ieders competenties? Of gaat ieders zijns weegs op weg naar het doel?

Bilan coaching & training geeft programma’s waarin dit proces van het ontmoeten in teams wordt doorlopen. Het maakt onderdeel uit van een cultureel diversiteitsprogramma van VARIIS. Dit programma is gebaseerd op vier modules, ont-moeten, verbinden, wederzijds leren en borgen. Je krijg tijdens dit programma niet alleen zicht op wie jou collega echt is maar ook de competenties van jouw en je collega’s worden helder gemaakt. Dit kan jou als individu en kan het team enorm versterken.Ter ondersteuning kan naast deze open gesprekken ook de TMA worden ingezet om via een meer technische vorm de competenties als team visueel zichtbaar te maken.

Durf jij met jou collega’s deze ontmoeting aan? Neem gerust contact op dat kan via info@bilancoaching.nl of www.bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page