top of page

Wat zijn jou persoonlijke waarden?


Waarden zijn volgens Psycholoog Steven Hayes het antwoord op de vraag: ‘Als je in een wereld leefde waarin je kon kiezen dat je leven ergens om draaide, wat zou je dan kiezen?’ Daarmee raken waarden aan de kern van het bestaan, aan datgene wat werkelijk belangrijk voor iemand is. Waarden zijn een antwoord op de vraag hoe mensen een leven kunnen leiden dat er voor hen werkelijk toe doet. Juist achter de dagelijkse dingen, keuzes, gedragingen gaan waarden schuil.

Ik kan me voorstellen dat persoonlijke waarden in eerst instantie wat abstract overkomt, toch zijn waarden vaak juist richtinggevend voor concrete acties die je identiteit en je levensloop definiëren. Een waarde kan zich dus manifesteren in verschillende keuzes ze zijn de grondslag voor concrete keuzes. Toch kun je niet altijd weten waar het uitkomt, het resultaat van je keuze, omdat waarde richtingbepalend is en geen gericht doel. Waarden richten zich dan op het zetten van de eerste stappen.

Om het verhaal over persoonlijke waarden een concreter te maken kan je op deze lijst een aantal waarden zien en een concrete oefening daarmee doen. Het geeft je zicht op de jou persoonlijke waarden.

Zoek je ondersteuning bij het maken van keuzes en wil je meer zicht krijgen op jou eigen persoonlijke waardes? Ik loop graag een stukje met je mee.

Je kunt contact opnemen via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page