top of page

Ben je bewust van de relatie tussen jouw lichaam en geest?


Ons lichaam en onze geest werken samen. Je zou kunnen zeggen ze zijn goed op elkaar afgestemd. Sterker nog ze kunnen elkaar heel subtiel maar soms ook overduidelijk beïnvloeden. Op het moment dat je fysieke klachten ervaart kan dat een signaal zijn dat je gedachten en gevoelens eenzelfde pijn ondergaan. Hooggevoelige mensen (hsp-ers) ervaren deze intensieve samenwerking soms nog intenser dan gemiddeld.
Wanneer je lichamelijke klachten hebt, zou je met nieuwsgierigheid kunnen kijken of er voor jou een relatie, een verband is tussen je lichamelijke pijn en je geestelijke proces. Ik nodig je uit om daar bewust en met aandacht naar te kijken. Niet dat je daarmee de lichamelijke klachten zomaar oplost of dat ze daardoor minder belangrijk zijn, integendeel je lichaam geeft je duidelijk een signaal af een signaal alert te zijn op je pijn.