top of page

Ben je bewust van de relatie tussen jouw lichaam en geest?


Ons lichaam en onze geest werken samen. Je zou kunnen zeggen ze zijn goed op elkaar afgestemd. Sterker nog ze kunnen elkaar heel subtiel maar soms ook overduidelijk beïnvloeden. Op het moment dat je fysieke klachten ervaart kan dat een signaal zijn dat je gedachten en gevoelens eenzelfde pijn ondergaan. Hooggevoelige mensen (hsp-ers) ervaren deze intensieve samenwerking soms nog intenser dan gemiddeld.
Wanneer je lichamelijke klachten hebt, zou je met nieuwsgierigheid kunnen kijken of er voor jou een relatie, een verband is tussen je lichamelijke pijn en je geestelijke proces. Ik nodig je uit om daar bewust en met aandacht naar te kijken. Niet dat je daarmee de lichamelijke klachten zomaar oplost of dat ze daardoor minder belangrijk zijn, integendeel je lichaam geeft je duidelijk een signaal af een signaal alert te zijn op je pijn.

Ben je iemand die neigt om problemen op te kroppen, gevoelens niet uit te spreken of ze te bagatelliseren, kan het helpen om hiermee aan de slag te gaan. Ruimte te geven aan je gevoelens en emoties, liefde toe te laten aan jezelf.

Een ingewikkeld proces zeker wanneer je vanuit je karakter, je ervaringen of je culturele achtergrond niet gewend bent om aandacht en ruimte voor jezelf te nemen.

Herken je dit ook bij jezelf en zoek je ondersteuning? Ik ontmoet je graag en loop met je mee. Voor meer informatie kan je contact opnemen via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page