top of page

Doelen stellen geeft energie


De laatste maanden zie je de borden te koop overal staan in de tuinen bij ons in de wijk. Ik woon in een nieuwbouwwijk welke gefaseerd is opgebouwd vanaf eind jaren 90 de vorige eeuw(klinkt best oud). Waarschijnlijk een herkenbaar beeld voor meerdere mensen. De economie glimlacht weer voorzichtig naar ons en dat maakt dat we weer durven te bewegen, stappen durven te zetten, durven te dromen naar iets nieuws. Wat doet dat met mensen, dat is best wonderlijk. Zodra je iets hebt om naar uit te kijken, je op te verheugen, je aandacht op te richten, lijkt het leven soms een stukje mooier.

Het heeft onder andere te maken met het stellen van doelen, jezelf iets in het vooruitzicht te zetten en daar bewust en gedreven naartoe te werken. Doelen zijn belangrijke drijfveren voor ons om vooruit te komen. Het tegenovergestelde daarvan is doelloosheid, zonder doel door het leven gaan, is doorgaans zeer onbevredigend.

Vier redenen om doelen te stellen(ze zijn niet uitputtend maar het geeft je een beeld!)

1. Met het stellen van doelen kan je je focussen, je stuurt je aandacht. 2. Het nastreven van een gesteld doel geeft je energie, je komt in beweging

3. Door een doel te stellen en daaraan een tijdspad te verbinden zul je harder werken om de deadline te halen. Draai het maar eens om wanneer je geen doel verbind aan je “klus”wat dat doet met je drive.

4. Doelen nastreven ofwel uitdagingen aangaan zorgen ervoor dat je creatief wordt, krachtig wordt en daardoor het beste in je naar boven komt.

Ben jij je bewust van jouw doelen? Doelen op persoonlijk, zakelijk, sociaal, relationeel of maatschappelijke vlak? In mijn coachtrajecten gaan we in op het stellen van doelen. Voor veel mensen blijkt het stellen van doelen best lastig. Mede door het feit dat voorafgaand aan het kunnen formuleren van je doelen, je eerst bewust wordt van je drijfveren, kwaliteiten, je persoonlijke visie en missie. Herken je dit ook bij jezelf en zoek je ondersteuning? Ik ontmoet je graag en loop met je mee. Voor meer informatie kan je contact opnemen via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page