top of page

Doelen stellen geeft energie


De laatste maanden zie je de borden te koop overal staan in de tuinen bij ons in de wijk. Ik woon in een nieuwbouwwijk welke gefaseerd is opgebouwd vanaf eind jaren 90 de vorige eeuw(klinkt best oud). Waarschijnlijk een herkenbaar beeld voor meerdere mensen. De economie glimlacht weer voorzichtig naar ons en dat maakt dat we weer durven te bewegen, stappen durven te zetten, durven te dromen naar iets nieuws. Wat doet dat met mensen, dat is best wonderlijk. Zodra je iets hebt om naar uit te kijken, je op te verheugen, je aandacht op te richten, lijkt het leven soms een stukje mooier.

Het heeft onder andere te maken met het stellen van doelen, jezelf iets in het vooruitzicht te zetten en daar bewust en gedreven naartoe te werken. Doelen zijn belangrijke drijfveren voor ons om vooruit te komen. Het tegenovergestelde daarvan is doelloosheid, zonder doel door het leven gaan, is doorgaans zeer onbevredigend.