top of page

Geeft of ontvangt u wel eens feedback? Ik geef u gratis zeven tips!


Gisteren sprak ik over mijn persoonlijk doel en de wijze waarop ik daarin wordt ondersteund met de Bos Reflector. Wat mij ook enorm helpt is dat deze tool ook een mogelijkheid biedt mensen uit mijn omgeving te betrekken die feedback willen geven op mijn veranderproces. Dat kan zowel structureel als incidenteel. Ik geef ze inzicht in mijn persoonlijk traject en ze voorzien mij van inhoudelijke feedback. Dat helpt, een ander kijkt anders naar de situatie en staat op een bepaalde afstand waardoor mijn leerervaring vergroot wordt.

Tijdens mijn coaching en training voorzie ik coachees en deelnemers ook van feedback als onderdeel van het ontwikkelproces.

Het geven van feedback vraagt oefening, de wijze waarop je de andere aanspreekt, de opbouw van de feedback en de inhoud, allemaal factoren die feedback wel/niet succesvol maken.

Ik geef je graag een aantal tips voor het geven van feedback:

  1. Zorg dat de sfeer waarin de feedback wordt uitgewisseld veilig is

  2. Beschrijf het gedrag wat je waarneemt, vermijd dus elke interpretatie

  3. Zorg dat feedback actueel is

  4. Hou het bij je zelf, vermijd de jij-boodschap

  5. Wees specifiek en concreet

  6. Voorzie de andere van advies

  7. Gebruik positieve bewoordingen, brand de ander dus in gene geval af.

Wil je meer weten over coaching of training? Of ben je geïnteresseerd in de tool?

Neem gerust contact op dat kan via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page