top of page

Heeft u uw medewerker(s) al ontmoet?


Weet u wat uw medewerkers echt drijft? Wat ze motiveert en wat hun talenten zijn? Zit uw medewerker wel op de plek of in het team waarin zijn of haar kwaliteiten het best tot zijn recht komt? Op een plek waarin de kans op ziekteverzuim door burn-out of wellicht bore-out klein is. Of anders gezegd, staat uw medewerker in zijn of haar kracht?

Dat vraagt om een ontmoeting met uw medewerker, meer zicht krijgen op wie hij of zij werkelijk is. Wat is zijn of haar culturele identiteit en welke rol speelt dat in het werk of in de organisatie? Is uw werknemers wellicht al wat ouder en heeft hij/zij andere wensen voor de laatste werkzame jaren, of wellicht minder energie? Is uw werknemer wellicht hooggevoelig en zijn er praktische aanpassingen die hem of haar wellicht het werken een stuk makkelijker kunnen maken? Hoe wordt omgegaan met de seksuele voorkeur of religie van uw werknemer? Pas wanneer u elkaar echt kent, kunnen goede persoonlijke en zakelijke resultaten worden behaald.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat vitaliteit, werkvermogen en employability de duurzame inzetbaarheid van medewerkers verhoogd en daardoor het ziekteverzuim verlaagd. Het langdurig ziekteverzuim in de zorg neemt nog steeds toe. Met name bij de 55 plussers is dit verzuim erg hoog. Ik nodig u uit om in gesprek te gaan met de medewerkers, creëer een werkelijke ontmoeting om te zien wat voor werknemer en werkgever de beste oplossing is.

Ik kan me voorstellen dat in een aantal situaties coaching een passende interventie is om helder te krijgen wat drijfveren, talenten en kwaliteiten zijn. Ik ondersteun daar graag in, dat kan door inzet van verschillende instrumenten zoals de TMA(talenten motivatie analyse) dit geeft zicht op talenten van individuele medewerkers maar kan ook een heel team analyseren.Wilt u meer informatie? Neem gerust contact op dat kan via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page