top of page

Kan jij zonder oordeel de ander ontmoeten?


Een Marokkaan woont in Marokko, een Turk in Turkije, een Surinamer woont in Suriname en in Nederland wonen Nederlanders. Deze woorden hoorde ik deze week weer in het VPRO programma Tegenlicht. Het maakt me weer even bewust en alert van de kracht van taal. Hoe belangrijk woorden zijn in de beeldvorming. In Nederland wonen Nederlanders, soms zijn zij zelf of hun ouders of grootouders elders geboren.

In deze mooie kleurrijk en diverse samenleving die we hebben, zijn culturele (etnische)verschillen zeker belangrijk. Ze kunnen iets zeggen over normen, waarden, motivaties, keuzes van mensen. Wanneer je een ander ontmoet, zonder oordeel, open en nieuwsgierig kunnen deze verschillen jouw blik op de wereld rijker maken.

In de dagelijkse praktijk blijkt het niet altijd makkelijk te zijn deze open, nieuwsgierige houding naar elkaar toe te hebben en vooral is het soms lastig om zonder oordeel naar elkaar te luisteren. Het begint met bewustwording. Bewust te zijn van het feit dat we allemaal gelijkwaardig zijn en in die gelijkwaardigheid zo van elkaar mogen verschillen. Onszelf mogen zijn en de ander in zijn of haar waarde laten.

Herken je dit ook bij jezelf of heb je het gevoel dat je culturele achtergrond je soms in de weg lijkt te staan? Zoek je daarin ondersteuning? Ik ontmoet je graag en loop met je mee. Voor meer informatie kan je contact opnemen via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page