top of page

Ik ben een culturele mix


Afgelopen weekend was ik in gesprek met iemand over de worsteling van kinderen die opgroeien met ouders met twee verschillende culturele achtergronden. Over dit specifieke thema heb ik vaker geblogd maar volgens mij kan dat onderwerp niet vaak genoeg worden belicht.

In dit gesprek ging het onder andere over de rol van ouders van “biculturele” kinderen. Kunnen ze hun kinderen voorbereiden op mogelijk gevoel van uitsluiting, pesten of andere vormen van discriminatie? Een mooie vraag met een volgens mij vrij ingewikkeld en mogelijk niet eenduidig antwoord. Wat wel uit deze vraag naar voren komt is het feit dat we ons bewust zijn dat kinderen en volwassenen die anders zijn dan de norm, de kans lopen om te worden uitgesloten.

Zelf ben ik een kind van ouders die opgegroeid zijn in twee verschillende culturen, een culturele mix. Niet alleen hebben mijn ouders een andere land van herkomst (etnische culturele verschillen)ook komen hun ouders uit een totaal andere sociale omgeving(sociaal culturele verschillen).

Als kind, jongvolwassen en volwassen heb ik hier wel degelijk mee geworsteld, het vinden van mijn identiteit. Gelukkig heb ik mij nooit buitengesloten gevoeld op basis van mij biculturele achtergrond.

Als coach ondersteun ik volwassenen die hiermee worstelen. Zoek je daarin ondersteuning? Ik ontmoet je graag en loop met je mee. Voor meer informatie kan je contact opnemen via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page