top of page

Wist u dat veranderen het beste gaat in kleine stapjes?


Dagelijks hebben mensen de intentie om iets te veranderen. Dit kunnen grote of kleine veranderingen zijn. Veranderen betekent eigenlijk dingen anders doen dan ze tot nu toe zijn gedaan en vaak vraagt dit om een nieuw patroon aan te leren. Nieuw gedrag laten inslijten.

Stel dat je doel is om te leren luisteren naar je grenzen, dan is het best een grote stap omdat in één keer goed te doen. Immers al die tijd ben je waarschijnlijk over je grenzen heen gegaan. Wellicht omdat je zelfs de grens niet eens voelde . Het zou mooi zijn dat doel op te knippen in kleine stapjes zodat het overzichtelijk is en je eerder en vaker succes ervaart op jouw persoonlijke verandering.

Door dagelijks te reflecteren op gedragsveranderingen die passen bij dit doel(bijvoorbeeld:” ik reserveer dagelijks vrije ruimte in mijn agenda”), wordt je geholpen om stapsgewijs je doel te bereiken.

In de coachtrajecten kan de tool (de Bos Reflector zie blog van 6 juni 2017)ook worden ingezet als dat iets is wat bij jouw leerstijl past.

Heb je coachvragen op het gebied van je identiteit? Ik zet graag met jou deze stapjes? Neem gerust contact op dat kan via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page