top of page

Herken jij je in het Wallstreetmeisje?


Vandaag las ik het verhaal over het Wallstreet meisje. Op 8 mei 2017 heeft een kunstenares Kristen Visbal een bronzen beeld van een meisje geplaatst midden op Wallstreet. Krachtig kijkend naar het beeld tegenover haar. Het beeld van een uitdagende grote stier. Deze stier vertegenwoordigd de mannelijke kracht en macht die er heerst op Wallstreet.

Wat prachtig, het effect wat dit heeft, dit ludieke initiatief. Beelden zijn veelzeggend, ze zeggen vaak meer dan woorden. Het beeld van dit krachtige moedige meisje spreekt veel mensen met name vrouwen aan. Het staat voor kracht, lef durf, te staan voor wie je bent ongeacht wie er tegenover je staat(in dit geval een grote dreigende stier). Vrouwen zijn op Wallstreet een minderheidsgroep, 85% van de werknemers in deze omgeving zijn mannen.

Het komt veel vaker voor op de werkvloer dat er een ongelijke verdeling is van werknemers, dat de werknemerspopulatie geen afspiegeling blijkt te zijn van de maatschappij. Ongeacht je etnisch-culturele achtergrond, religie, sekse, seksuele voorkeur, fysieke of mentale beperking, zou er voor jou een plek moeten zijn op de arbeidsmarkt. Uitsluiting kan vandaag de dag niet meer, toch is dit nog steeds dagelijkse kost.

Zijn binnen uw organisatie alle mensen gelijk en sluit u in uw (aanname)beleid niemand buiten of zijn er,als u heel eerlijk bent ,daarin nog wel wat stappen te maken? Heeft iedereen bij u gelijke kansen om door te groeien en te ontwikkelen, of blijkt dat in de praktijk voor niet iedereen een realistisch toekomstperspectief? Hoe divers is uw management samengesteld?

Veranderen mag ook vandaag nog, daarvoor is het zeker niet te laat. Veranderen begint met bewustwording, bewust te zijn dat het beter kan, pas dan kunt u in beweging komen als organisatie en stappen zetten naar een inclusieve organisatie. Stappen zetten zodat uw personele samenstelling in de juiste balans is.

Zoekt u daarbij ondersteuning? Of zoekt u ondersteuning voor uw medewerker? Ik denk graag met u mee. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl

Wilt u meer lezen over het Wallstreetmeisje? .

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page