top of page

Bent u bewust van mogelijke eenzaamheid bij uw collega's


Over het algemeen komt eenzaamheid het vaakst voor onder ouderen, laagopgeleiden, niet-westerse allochtonen en niet-werkenden. Zegt het CBS in het rapport “Eenzaamheid in Nederland”. Niet-westerse allochtonen zijn eenzamer dan autochtonen en westerse allochtonen. Redenen hiervoor kunnen worden gezocht in de combinatie van problemen op het gebied van financiën, huisvesting en taal. Dit kan leiden tot gebrekkige aansluiting bij de Nederlandse samenleving en gevoelens van schaamte wat vervolgens kan leiden tot het terugtrekken uit het sociale leven (De Gruiter en Verwijs, 2010).

Wauw schokkende cijfers, zeker omdat men stelt dat eenzaamheid net zo dodelijk is als roken of overgewicht. De kosten die werkgevers hebben aan eenzame werknemers zijn enorm. Ik was me er niet van bewust dat dit zo’n groot aantal was. Dat kan wat zeggen over mij en mijn kennis op het gebied van eenzaamheid, maar ik kan me voorstellen dat er meer mensen niet de impact van eenzaamheid bij andere groeperingen dan ouderen hadden verwacht.

Tevens triggerde mij het gegeven dat niet westerse allochtonen ook een risicogroep zijn om eenzaam te zijn. Reden te meer om elkaar op de werkvloer te blijven ontmoeten. Echt te verdiepen in wat je collega beweegt. Ik schreef er al eerder over in de blog “heb jij je collega al ontmoet”. Dit artikel laat des te meer zien hoe belangrijk het is om te ontmoeten zodat je je echt met elkaar als collega’s kunt verbinden.

Hoe is dat bij u in uw bedrijf? Bent u bewust van mogelijke eenzaamheid bij uw collega's? Herkent u iets van bovenstaande situatie bij uzelf, in uw team of organisatie en wilt u daarover in gesprek? Ik denk graag mee. Informeer gerust dat kan via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page