top of page

De paashaas, een ontroerend filmpje met een boodschap, kijk gerust.


Met de paasdagen ontving ik dit ontroerende en treffende filmpje. Mooi is dat bij dit soort filmpjes iedereen het bekijkt vanuit zijn of haar eigen perspectief. Ik wil het mijne graag met je delen, ik vond het ontroerend en het riep een aantal gedachten bij me op.

Allereerst hoe mooi het is om je onderscheidende talent, je unieke gave te gebruiken in plaats van te ervaren als beperking. De omgeving maakt het konijntje bewust van zijn unieke talent in eerste instantie werd het konijntje niet positief benaderd. Pas op het moment dat één iemand ziet wat deze gave te brengen heeft, wordt het konijntje geëerd in plaats van gediscrimineerd. Mensen met een andere culturele achtergrond, een andere religie, een verstandelijke beperking of een andere seksuele identiteit, mensen met een unieke onderscheidend talent. Ze kunnen allemaal te maken krijgen met discriminatie, uitsluiting, omdat ze net iets anders zijn dan de rest van de groep. Juist als je anders bent dan anderen kan dat verschil juist zoveel meerwaarde brengen. Bewust worden dat je anders bent begint vaak bij de reacties van anderen.

Dan laat het filmpje het proces zien waarin het konijntje uit groeit tot een idool. Dit proces maakt allerlei gevoelens los en zet het konijntje daadwerkelijk in beweging. Hij wordt gezien, gewaardeerd om zijn talent. Maar wat mij het meest geraakt heeft is het moment dat het konijntje beseft dat de basis waar hij vandaan komt zijn geboortegrond, zijn ouders ,de plek is waar hij zijn balans vindt.

Herken je dat bij jou omgeving en zoek je ondersteuning in dat proces, proces van het vinden van je eigen identiteit , jouw kracht, jouw talent. Ik loop graag met je mee neem gerust contact op kan via www.bilancoaching.nl op of info@bilancoaching.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page