top of page

Wat doet een glimlach met jou?


Albert Einstein schreef eens: ”Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van anderen”.

Dat vraagt veel van die ander en legt de verantwoordelijkheid voor je geluk buiten jezelf. Want als die andere niet glimlacht naar jou zal het een negatief effect hebben op je geluk.

Het voelt wel heel erg fijn een glimlach van een ander te ervaren. Wat doet het met jou?

Het voelt voor mij net zo prettig naar een ander persoon te glimlachen. Hem of haar met de glimlach het gevoel geven dat ik hem of haar zie staan en dat het goed is zoals het is. Het kost zo weinig om even naar elkaar te glimlachen.

Ik deel niet met Albert Einstein dat geluk afhankelijk is van de glimlach van die ander, ik zie wel de waarde van het ontvangen en delen van glimlachen naar elkaar.

De waarde van elkaar zien staan en begroeten. In de Nederlandse cultuur is dat niet altijd even gebruikelijk om ook al ken je elkaar niet elkaar toch te laten weten dat je de andere ziet door middel van een groet of een glimlach.

Het is een mooie gewoonte die in veel niet-westerse culturen wel gebezigd wordt. Laten we leren van elkaars mooie gebruiken en zie elkaar echt staan. Ik daag je uit om bewust te zijn van je omgeving en die ander die naast je staat, loopt of zit.

Groet elkaar en glimlach vriendelijk, het kost niets en het levert zoveel op!

Prettig weekend!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page