top of page

Voel je je vrij om keuzes te maken?


Woensdag 29 maart j.l. werd de Brexit in gang gezet. Voor de Britten zal de komende jaren in het teken staan van veranderingen. Het inslaan van een nieuw tijdperk in de Britse geschiedenis. De Brexit is een democratische keuze, de meerderheid van het Britse volk stemde voor.

Zoals met alle veranderingen en zeker zulke ingrijpende zullen er verbeteringen optreden en andere dingen die minder goed gaan. Ongeacht wat mijn persoonlijke mening over de Brexit is, wil ik wel iets zeggen over de moed om een niet alledaagse keuze te maken.

Een keuze die ingrijpt op de toekomst, op jouw toekomst. Een keuze waarbij je niet vooraf weet waar die voor jou heen zal leiden.

Het bewust maken van dit soort keuzes vraagt moed en lef, omdat je niet altijd kunt overzien wat de gevolgen zijn. Door het maken van een dergelijke keuze accepteer je de gevolgen en deal je ermee zodra ze zich voordoen, het mooie van dit proces is dat er dan vaak weer een nieuwe keuze ontstaat. Een weg die zich blijft splits