top of page

Hoe is het met jouw persoonlijk leiderschap?


Volgens mij willen we allemaal graag van het leven genieten, een goede balans ervaren tussen werk, privé, sociaal leven en je eigen behoeften.

Hoe krijg je meer grip op jezelf, je werk en je leven. Hoe vind je kracht om tussen alle stress en verwachtingen door toch rust en voldoening te ervaren? Juist wanneer je rondloopt met vragen over je (cultureel etnische)identiteit, in disbalans verkeerd met jezelf en je omgeving kan het vergroten van je persoonlijk leiderschap hierin van grote betekenis zijn.

Graag geef ik je acht tips die je kunnen helpen om de leiderschap over jezelf te vergroten.

1. Ontwikkel je innerlijke kracht Wie ben je? Waartoe ben je op aarde? Welke overtuigingen heb je over het leven? Wat wil je bereiken? Wat wil je toevoegen?

2. Vertrouw op jezelf Een duidelijke focus en koers zorgt voor (zelf)vertrouwen. Het vergroot je proactiviteit en zorgt ervoor dat je richting je doel(en) beweegt.

3. Sta open voor verandering Afwijken van gebaande paden is niet altijd makkelijk en vraagt moed, maar is nodig om je doelen te realiseren. Verandering gaat vaak met verwarring en onzekerheid gepaard, is niet altijd een makkelijk proces, maar wel een proces wat zorgt voor persoonlijke groei.

4. Maak bewuste keuzes Wanneer je je doel hebt bepaald, is het eenvoudiger om vanuit die scope keuzes te maken. Je laat je minder makkelijk leiden door verwachtingen van je omgeving, maar zit zelf achter het stuur, je maakt bewust keuzes, met een duidelijke richting voor ogen.

5. Focus op wat belangrijk is Begin met het einde voor ogen en zodat je een duidelijke (positieve)focus hebt op je einddoel. Richt je energie vooral op je cirkel van invloed, dus op die zaken waar je echt iets aan kunt doen.

7. Neem je eigen verantwoordelijkheid Neem de verantwoordelijkheid over jouw geluk, jij bent namelijk de enige die hier verantwoordelijk voor is. Stap vooral niet in de klaagmodus dat genereert negatieve energie.

8. Neem tijd voor stilte en reflectie Stilte verbindt, het verbind je met je diepste zijn en leidt tot diepe rust en ontspanning en het biedt een prima mogelijkheid om te reflecteren.

Ben jij je bewust van je eigen persoonlijk leiderschapskwaliteiten? Zou je hierin willen groeien? Bilan coaching & training biedt zowel individueel als groepsgewijs mogelijkheden je hierin te ondersteunen. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op dat kan via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page