top of page

Wanneer ervaart u een uitdagend moment?


Bij iedere verandering wordt je uitgedaagd op momenten die voor jou bijvoorbeeld spannend, nieuw of emotioneel zijn. Jouw uitdagende momenten in jouw veranderingsproces. Goed om vooraf te bedenken wanneer dat zou kunnen zijn. Op welke momenten ben je geneigd terug te vallen in je oude gedragspatronen.

Op het moment dat je vooraf deze momenten in kaart hebt(bijvoorbeeld door je agenda te checken zodat je zicht hebt op een deel van deze momenten), kun je vooraf hierop voorbereiden. Een situatie kan zijn een vergadering waarin je weet dat je manager jou niet serieus neemt vanwege je etnisch culturele achtergrond, dit heeft hij vaak laten merken en zelfs meerdere malen uitgesproken. Jouw voornemen is om op te komen voor jezelf, assertiever te worden. In een