top of page

Wanneer ervaart u een uitdagend moment?


Bij iedere verandering wordt je uitgedaagd op momenten die voor jou bijvoorbeeld spannend, nieuw of emotioneel zijn. Jouw uitdagende momenten in jouw veranderingsproces. Goed om vooraf te bedenken wanneer dat zou kunnen zijn. Op welke momenten ben je geneigd terug te vallen in je oude gedragspatronen.

Op het moment dat je vooraf deze momenten in kaart hebt(bijvoorbeeld door je agenda te checken zodat je zicht hebt op een deel van deze momenten), kun je vooraf hierop voorbereiden. Een situatie kan zijn een vergadering waarin je weet dat je manager jou niet serieus neemt vanwege je etnisch culturele achtergrond, dit heeft hij vaak laten merken en zelfs meerdere malen uitgesproken. Jouw voornemen is om op te komen voor jezelf, assertiever te worden. In een

dergelijke situatie vraagt dit extra energie, moed en kracht . Het zou je kunnen helpen wanneer je voor deze vergadering jezelf herinnert wat je je hebt voorgenomen(je eigen mantra of lijfspreuk bijvoorbeeld). Een mooie tool die je hierbij kan helpen is de Reflector(hierover schreef ik al in eerdere blogs deze week). Zowel in persoonlijke coaching als in groepsgerichte programma's of trainingen kan de Reflector worden ingezet.

Heb je coachvragen op het gebied van je identiteit? Ik daag je graag uit samen de uitdagende momenten aan te gaan? Neem gerust contact op dat kan via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page