top of page

Welke invloed heb jij op de keuzes die je maakt?


Ik neem je graag mee naar een casus van een coachsessie die ik ongeveer een jaar geleden had. Mijn coachee een vrouw van Turkse afkomst kwam bij me met de vraag hoe zij meer invloed kon hebben op haar leven en de keuzes die ze wilde maken. Deze vrouw is moslima en had vanuit religie en etnisch culturele normen en waarden een flinke uitdaging om vanuit haar vrouw-zijn eigen keuzes te maken en te volgen.

Keuzes vanuit haar hart.

Binnen de kaders van haar mogelijkheden konden we samen kijken naar de keuzes die ze wilde maken op welke levensgebied deze lagen. We hebben onderzocht welke mate van betrokkenheid ze had op de thema’s die we samen hebben gedefinieerd. En we hebben gekeken naar de mate van invloed deze had.

Om vanuit deze pro-actieve houding de beweging te maken naar meer invloed werd ze zich bewust van de ruimte die ze had. De ruimte die ze eerst niet zag. De ruimte om als mens de vrijheid te hebben te kunnen kiezen zonder dat ze daarbij perse concessies hoefde te doen aan haar religie of de normen en waarden van haar cultuur. Op deze manier hebben we samen vorm kunnen geven aan haar vraag meer invloed te hebben op de keuzes in haar leven binnen de context waarin zij wilde leven.

Ze had regie, regie over haar persoonlijke keuzes.

Herken jij dat bij jezelf? En zoek je daarin ondersteuning in de vorm van coaching of training?

Ik loop graag met je mee, neem gerust contact op. Dat kan via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page