top of page

Ken jij de Bakkersdochter?


Ik ben geraakt door het boek de Bakkersdochter van schrijfster Sarah Mccoy .

Het boek speelt zich af in meerdere tijdszones waaronder de tweede wereldoorlog. Allereerst maakt het me verdrietig wanneer mensen op basis van uiterlijke kenmerken, culturele en etnische achtergronden en religie worden buitengesloten op welke wijze dan ook. In dit boek is de uitsluiting vormgegeven door opsluiting, mishandeling, moord en alle andere vreselijke daden die deze gruwelijke oorlog kenmerken. Verdriet omdat het nog steeds voor veel mensen actueel is.

Wat me verder in dit boek duidelijk werd is hoe moeilijk het blijkt om trouw te zijn en aan je gevoel in extremere situaties. Gevoel voor rechtvaardigheid, mededogen en menswaardigheid. Dit zeg ik zonder oordeel meer vanuit zorg omdat slechts een minderheid kiest voor zijn gevoel en daarin haar eigen pad.

In dagelijkse situaties is het in de westerse maatschappij ook niet gebruikelijk om keuzes te maken vanuit je gevoel. De ratio is vaak goede ontwikkeld en voert de boventoon.

Wil jij ondersteund worden om beter keuzes te kunnen maken vanuit je gevoel in plaats van de ratio? Kom je wellicht uit een cultuur waarin juist dat gevoel belangrijk is maar nu niet meer lijkt te passen? Of ben je hoeggevoelig maar ervaar je dat nog als last? Herken je dit wellicht bij je partner? Of ziet u dit bij één van uw medewerkers als groeimogelijkheid? Ik loop graag mee in dit proces.

Neem gerust contact op dat kan via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page