top of page

Heeft uw organisatie oog voor diversiteit?


Hoger opgeleide jongeren in Nederland hebben dezelfde toekomstplannen, of ze nu van Nederlandse afkomst zijn of een migratieachtergrond hebben. Het opleidingsniveau van hun ouders is een veel belangrijkere factor voor hun toekomstbeeld dan afkomst. Resultaten afkomstig uit een onderzoek “Gedeelde toekomst” in opdracht uitgevoerd door Kennisplatform Integratie & Samenleving. Een andere conclusie uit dit onderzoek is dat gemiddeld 45% van de jongeren met een migratieachtergrond aangeeft dat ze zich Nederlander voelen, 23% voelt zich zowel Nederlander, als verbonden met het herkomstland. Deze verbondenheid met meerdere culturen of verbondenheid met religie, zoals ook blijkt uit het onderzoek, is mooi.

Deze verbondenheid kan ook ingewikkeld zijn en in zowel werk- als privésituaties zorgen voor communicatieproblemen, andere verwachtingen, onbegrip en in soms uitsluiting.

Hoe is dat geregeld bij uw organisatie? Heeft u oog voor diversiteit en sterker nog ziet u het belang in van diversiteit in uw organisatie?

Doe eens de Bilan diversiteitscheck, gewoon om voor u zelf te ervaren of u daarin nog stappen kunt maken!

De check vind u op de homepage van www.bilancoaching.nl, ik laat me graag verassen !

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page