top of page

Wordt u altijd gelijkwaardig behandeld?


Op 1 juli is het 154 jaar geleden dat Nederland de slavernij officieel heeft afgeschaft.

Kort geleden als ik het zo lees. Mijn oma en overgrootmoeder die ik gelukkig beiden nog heb mogen kennen, hebben zeer bewust de gevolgen van deze verschrikkelijke periode meegemaakt. Vandaag de dag is dit slavernijverleden nog steeds bij velen mensen aanwezig in het (on)bewustzijn.

Ik vind het juist om stil te staan ook bij de minder mooie gebeurtenissen uit de geschiedenis en dan ij jezelf na te gaan wat de echte veranderingen zijn geweest deze laatste 154 jaar.

Slavernij is in veel landen afgeschaft maar slavernij bestaat nog steeds wat dat betreft staan we nog op een moeilijke weg die gelopen mag worden.

Wat ook nog zeer actueel is vandaag de dag is dat niet iedereen gelijkwaardig wordt behandeld. Er is nog steeds sprake van uitsluiting.

Dat kan gaan om etnisch culturele verschillen maar ook op basis van andere kenmerken hebben mensen hier nog (meer)dagelijks last van.

Op de werkvloer, in de sociale omgevingen, in persoonlijk contacten er zijn voldoende situaties waarin mensen worden aangesproken op de verschillen.

Herken je dit? Bij jezelf, collega, medewerker, familie, partner? Ik ga graag met je in gesprek.

Dat kan via coaching of training. Nieuwsgierig? Neem gerust contact op dat kan via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page