top of page

(van je hela hola)Houdt u de moed er in?


Vanavond is (in elk geval in regio Harderwijk) een voorbeeld van een echt Nederlandse traditie. De laatste avond van de avondvierdaagse.

Een prachtig voorbeeld van iets echt Nederlands, een onderdeel van de Nederlandse cultuur. In elk geval een onderdeel van de Nederlandse basisschoolcultuur.

Als ik kijk naar nu en naar de tijd waarin ik de avondvierdaagse liep is er weinig veranderd, zelfs de liedjes zijn ongeveer hetzelfde, een kleine moderne twist daargelaten.

Prachtig vind ik dat, tradities en (culturele)gewoonten , ze zijn voor veel mensen ook belangrijk een houvast. Ik kan me goed voorstellen wanneer je al dan niet gedwongen emigreert naar een ander land met een echt andere cultuur dat het belangrijk is wanneer er ruimte is om culturele tradities vanuit je eigen land kunt blijven vieren naast de culturele tradities van je nieuwe land. Het één sluit het ander wat mij betreft niet uit. Sterker nog het verrijkt ons alleen maar door te mogen kijken, participeren van elkaars culturele gewoonten.

Leren van elkaar, verrijkt worden door de ander of dat nu iemand is met een andere etnische, religieuze achtergrond of iemand met gewoon andere opvattingen, normen en waarden dan die van jou. Gewoon echt luisteren naar elkaar, zonder oordeel.

In het bedrijfsleven kunnen daar ook stappen gemaakt worden in de acceptatie van iedere werknemer, gewoon zo uniek als die is en vooral benutten van de kwaliteiten die hij/zij heeft.

Hoe is dat eigenlijk bij uw organisatie? Is diversiteit in beeld bij u?

Ik nodig u uit voor de gratis diversiteitscheck en wandel graag in alle rust met u mee om te onderzoeken waar bij uw organisatie nog stappen gezet kunnen worden.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen via www.bilancoaching.nl of info@bilancoaching.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page